isoteks trøndelag logo

Vi dekker hele Trøndelag, deler av Nordland samt Møre og Romsdal

Med erfaring fra ulike bransjer, har Isoteks Miljø Trøndelag et kompetent team med lang erfaring innen isolasjon og god forståelse for utfordringer og behov i byggebransjen.

Våre tjenester

isolering hus orange

Isolering - nye og eldre bygg

Sanering

miljo yellow

Miljørådgiving

Isoteks Miljø Trøndelag

Isoteks Miljø er et familieselskap med røtter tilbake til 1968. Vi var en av de første i landet til å utføre innblåsing av isolasjon, og har siden den gang stadig vokst og rekruttert ny kompetanse. Vi tilbyr nå våre tjenester i nesten hele Norge, og har 55 medarbeidere fordelt på 6 avdelinger.

Våre trofaste kunder finner du både i stat, fylke, kommune, blant entreprenører, i industri og privatmarkedet. Vi er offentlig godkjent for sanering av både inn- og utvendig asbest, og er autorisert innblåsingsentreprenør av ROCKWOOL® og Knauf Insulation. Vi er sentralt godkjent i tiltaksklasse 2 og godkjent leverandør fra Startbank.

Vi hjelper deg med:

Miljørådgivning

Isoteks Miljø har konsulenter med lang erfaring innen miljørådgivning – og miljøsaneringsrapporter.

9

Isolering av nybygg for entreprenører og byggmestere

Spar tid og penger ved isolering av nybygg. Isoteks Miljø blåser isolasjon inn i alle konstruksjoner.

9

Etterisolering av loft, vegger og gulv

Etterisolering med blåsemetoden gir deg et raskt og bra resultat. Vi var blant de første i Norge som tok i bruk metoden, og har siden 1968 blåst Rockwool inn i alle typer konstruksjoner.

9

Sanering

Vi hjelper deg med håndtering av alle typer av helse- og miljøskadelige stoffer – alt fra planlegging, risikoanalyse og utførelse, til deponering og sluttbehandling.

Isoteks avd

Erfaring siden

Avdelinger

Spar prosjektet for tid og penger med blåseisolasjon.

etterisolering loft

Etterisolering av eldre bygg

Etterisolering av eldre bygg

isoler loft

Etterisolering av loftsrom

Varmen i huset stiger opp, så å etterisolere loftet er lønnsomt og lurt. Når du skal etterisolere et loftsrom, er det viktig med en god og varig løsning.

På loft der det ikke er lagt gulv, kan vi blåse inn isolasjon. Vi legger den typen isolasjon du velger jevnt utover flaten til ønsket tykkelse på isolasjonslaget nås.

Hvis du allerede har gulv på loftet, fjernet vi et par bord fra midtpartiet av gulvet før vi blåser inn. Alternativt kan vi bore et hull gjennom gulvet og isolere etter samme prinsipp som i en vegg.

Uansett hvilket utgangspunkt du har, vil etterisolering med blåsemetoden sikre deg et jevnt og tett resultat.

 

isoler gulv

Etterisolering av gulv

I eldre boliger, spesielt de som ble bygget frem til 1960, er det vanligvis ingen eller dårlig isolasjon i gulvet. Dette resulterer ofte i et hulrom mellom gulvet og overflaten, og over tid oppstår det luftsirkulasjon og trekk i dette rommet, noe som fører til kalde gulv.

Etterisolering med blåsemetoden vil stoppe luftsirkulasjonen og resulterer i et varmere gulv med betydelig forbedret komfort. Samtidig reduserer du energitapet, du kan beholde en jevnere temperatur i boligen og bruke mindre energi på oppvarming. Slik sparer du både penger og ressurser.

Blåseisolering kan utføres ved å bore hull enten fra oversiden eller undersiden av gulvet, eller fra utsiden av huset. Denne fleksibiliteten gjør det mulig å tilpasse metoden til din bolig.

isoler vegg

Etterisolering av yttervegger

Frem til 1960 var det vanlig å ikke isolere veggene i boliger. I stedet ble det ofte montert papp på begge sider av ytterveggen og ettersom trevirket alltid er i bevegelse oppstår det hulrom som tillater luftsirkulasjon. Denne luftsirkulasjonen fører til betydelig energitap og resulterer i et kaldt hus.

En effektiv løsning for å forbedre isolasjonen og redusere energitapet er etterisolering av ytterveggene ved blåseisolering. Prosessen innebærer å bore hull enten fra innsiden eller utsiden av veggen, og deretter fylle hulrommet med isolasjonsgranulater før vi plugger igjen hullet.

Ved å etterisolere veggene oppnår du flere fordeler. For det første reduseres luftsirkulasjonen og dermed også energitapet. Den nye isolasjonen forhindrer at kald luft trenger inn i huset, samtidig som den holder på den produserte varmen. Dette skaper et mer behagelig inneklima og bidrar til å senke oppvarmingskostnadene.

Blåseisolering av yttervegger kan utføres fra innsiden eller utsiden av huset, avhengig av strukturen og behovene til boligen. Denne fleksibiliteten gjør det mulig å tilpasse isoleringsmetoden til den spesifikke situasjonen. Ved å velge blåseisolering kan du være trygg på at du tar et skritt mot en mer energieffektiv og komfortabel bolig.

isoler skraahimling

Etterisolering skråhimling

Det kan være utfordrende å oppnå et jevnt og godt resultat i skråhimlinger. Med blåseisolering kan man derimot fylle alle hulrom, kriker og kroker, og dermed oppnå en jevn og effektiv isolasjonsdekning. Blåseisoleringen tilpasses lett til de ulike vinkler og ujevnheter som finnes i en skråhimling, og sikrer dermed at ingen områder blir utelatt.

Isolering av nybygg

Isolering av nybygg med blåsemetoden

Ved isolering av nybygg kan isolasjon blåses løst i etasjeskiller, på kaldloft,  i bjelkelag, i skråhimling og vegg, samt alle lukkede konstruksjoner. Det fyller alle tomrom rundt ventilasjon, VVS-installasjoner og liknende.

Blåsemetoden gjør isolering av bygget raskere og tettere enn isolering med plater og ruller som må skjæres og monteres. Entreprenøren spares for lagring på byggeplass og håndtering av avfall.

isoler loft

Blåseisolering kaldloft i nybygg

Kaldloft i nybygg er et ideelt rom å benytte blåseisolering i. Alle hulrom på loftet fylles og du får en jevn isolasjonsdekning uten skjøter. Dette betyr at du unngår dårlig tilpassing rundt takstoler, ventilasjonssystemer og andre installasjoner på loftet. Resultatet er et isolert «teppe» som dekker hele loftet.

Blåseisolering av kaldloft er svært effektivt og tidsbesparende. Den gode isolasjonsdekningen reduserer varmetap og forbedrer energieffektiviteten i boligen. I tillegg gir det jevne laget av isolasjon en bedre beskyttelse mot kuldebroer og uønsket luftgjennomstrømning.

 

isoler vegg

Blåseisolering vegg i nybygg

Mange har fått øynene opp for de mange fordelene det er å bruke blåseisolering av vegger i nybygg. Med vårt SINTEF-testede produkt er vi sikre på at produktet ikke synker i veggene. Det er viktig å benytte vår patenterte fiberduk som slipper ut luft, men holder isolasjonen på plass. 

For å sikre ytterligere beskyttelse og effektivitet, monteres diffusjonssperren direkte utenpå fiberduken etter at isolasjonen er blåst inn. Dette sørger for at fukttransporten reguleres og reduserer risikoen for fuktrelaterte problemer.

isoler etasjeskiller

Blåseisolering etasjeskiller i nybygg

Blåseisolering av etasjeskiller i nybygg har flere fordeler:

– alle tekniske installasjoner kan utføres før isoleringen. Fiberduk, plast eller eventuelle lekter monteres før isolasjonen blåses inn. Dette betyr at andre fagfolk ikke trenger å fjerne isolasjonen for å utføre sitt arbeid.

– ikke behov for tilpasninger av isolasjonen rundt gjennomføringer, randsoner, I-bjelker og lignende, da blåseisolering fyller alle hullrom.

– blåseisoleringen gir en mer jevn isolasjonsdekning som forhindrer luftlekkasjer eller kuldebroer

isoler skraahimling

Blåseisolering skråhimling i nybygg

Det kan være utfordrende å oppnå et jevnt og godt resultat i skråhimlinger. Med blåseisolering kan man derimot fylle alle hulrom, kriker og kroker, og dermed oppnå en jevn og effektiv isolasjonsdekning. Blåseisoleringen tilpasses lett til de ulike vinkler og ujevnheter som finnes i en skråhimling, og sikrer dermed at ingen områder blir utelatt.

Fordeler med blåseisolasjon:

 • Sikrer deg et tett resultat på kort tid
 • Prisgunstig
 • Ingen materialer som må oppbevares eller ryddes bort
 • Oppnå bedre energimerking
 • Bedre bokomfort
 • Velg mellom Knauf Supafil Frame,  Rockwool Granulat, Glava blåseull eller Hunton Nativo trefiberisolasjon

Vi bruker kun autoriserte produkter:

knauf

Knauf Supafil Frame

 • Basert på resirkulert glass, og er ikke tilsatt kjemiske bindemidler
 • Supafil Frame blåseull har vært benyttet i over 30 år, og tilfredsstiller alle krav til isolering av nybygg.
 • Svært gode termiske egenskaper (lambdaverdi 0,034)
 • Teknisk godkjenning fra SINTEF Byggforsk
rockwool

Rockwool blåseull

 • Laget av ubrennbar fukt- og vannavvisende steinull
 • Anvendt i alle typer konstruksjoner i Norge siden 60-tallet
 • Meget gode egenskaper mot lyd og brann

Rockwool Granulate Pro

 • Rockwool Granulate PRO er fremstilt av steinull og gir en fullgod isolering.
 • Produktet er dimensjonsstabilt, brannsikkert, fukt og vannavvisende.
 • Brukes på loft og i områder hvor det er vanskelig å komme til
 • Bygg med mange tekniske installasjoner
 • Fyller ut alle hulrom og legger seg som et tett lag rundt bjelker, el-rør, ventilasjonskanaler o.l.
glava

Glava blåseull

 • Glava Blåseull består av granulert (oppskåret) glassull
 • Løs glassull til innblåsing i vegger, bjelkelag og tak
 • Egner seg også løst blåst på åpne loftskonstruksjoner
 • Produktet er ubrennbart. Euroklasse A1
isover

Isover Insulsafe Wall

 • Utviklet for innblåsing i lukkede veggkonstruksjoner
 • Utmerket isolasjonsevne og fylling
 • Deklarert miljøprodukt – EPD
 • Beste brannklasse – Ikke-brennbar glassull
hunton

Hunton Nativo Trefiberisolasjon

 • Trefiber har hygroskopiske egenskaper
 • Basert på kortreist granflis, et naturlig og fornybart råstoff som lagrer karbon gjennom hele produktets livsløp
 • Innblåst trefiberisolasjon er dimensjons- og formstabil
 • Trefiberisolasjon har utmerkede lyddempende egenskaper
 • Nativo® Trefiberisolasjon Innblåst har produktsertifikat fra SINTEF Certification

Autorisert utførelse

Velg en autorisert blåseentreprenør for en korrekt og effektiv isolering/etterisolering. Det stilles store krav til utførelsen av isoleringsarbeidet for å få et godt resultat. Isoteks Miljø er et godkjent firma med lang erfaring og dyktige medarbeidere.

isoteks tg logo 150x150 4 150x150 2
startbank logo 1 2
Isoteks TG20003 150x150 2

Vi har erfaring siden 1968, og som landets største leverandør på blåseisolering kan du være trygg på at ditt prosjekt er i kompetente hender.

Kontakt oss

Click or drag files to this area to upload.You can upload up to 4 files.
Bilder sier ofte mer enn ord, legg gjerne ved situasjonsbilder. (gyldige filtyper: .jpg, .png, .doc, .pdf)