Isolering av nybygg

4433 22

Isolering av nybygg med blåsemetoden

Ved isolering av nybygg kan isolasjon blåses løst i etasjeskiller, på kaldloft,  i bjelkelag, i skråhimling og vegg, samt alle lukkede konstruksjoner. Det fyller alle tomrom rundt ventilasjon, VVS-installasjoner og liknende.

Blåsemetoden gjør isolering av bygget raskere og tettere enn isolering med plater og ruller som må skjæres og monteres. Entreprenøren spares for lagring på byggeplass og håndtering av avfall.

Blåseisolering kaldloft i nybygg

Kaldloft i nybygg er et ideelt rom å benytte blåseisolering i. Alle hulrom på loftet fylles og du får en jevn isolasjonsdekning uten skjøter. Dette betyr at du unngår dårlig tilpassing rundt takstoler, ventilasjonssystemer og andre installasjoner på loftet. Resultatet er et isolert «teppe» som dekker hele loftet.

Blåseisolering av kaldloft er svært effektivt og tidsbesparende. Den gode isolasjonsdekningen reduserer varmetap og forbedrer energieffektiviteten i boligen. I tillegg gir det jevne laget av isolasjon en bedre beskyttelse mot kuldebroer og uønsket luftgjennomstrømning

Blåseisolering etasjeskiller i nybygg

Blåseisolering av etasjeskiller i nybygg har flere fordeler:

– alle tekniske installasjoner kan utføres før isoleringen. Fiberduk, plast eller eventuelle lekter monteres før isolasjonen blåses inn. Dette betyr at andre fagfolk ikke trenger å fjerne isolasjonen for å utføre sitt arbeid.

– ikke behov for tilpasninger av isolasjonen rundt gjennomføringer, randsoner, I-bjelker og lignende, da blåseisolering fyller alle hullrom.

– blåseisoleringen gir en mer jevn isolasjonsdekning som forhindrer luftlekkasjer eller kuldebroer.

Blåseisolering vegg i nybygg

Mange har fått øynene opp for de mange fordelene det er å bruke blåseisolering av vegger i nybygg. Med vårt SINTEF-testede produkt er vi sikre på at produktet ikke synker i veggene. Det er viktig å benytte vår patenterte fiberduk som slipper ut luft, men holder isolasjonen på plass.

For å sikre ytterligere beskyttelse og effektivitet, monteres diffusjonssperren direkte utenpå fiberduken etter at isolasjonen er blåst inn. Dette sørger for at fukttransporten reguleres og reduserer risikoen for fuktrelaterte problemer.

Blåseisolering skråhimling i nybygg

Det kan være utfordrende å oppnå et jevnt og godt resultat i skråhimlinger. Med blåseisolering kan man derimot fylle alle hulrom, kriker og kroker, og dermed oppnå en jevn og effektiv isolasjonsdekning. Blåseisoleringen tilpasses lett til de ulike vinkler og ujevnheter som finnes i en skråhimling, og sikrer dermed at ingen områder blir utelatt.