Etterisolering av eldre bygg

blåseisolering på loft

Etterisolering av loftsrom

Varmen i huset stiger opp, så å etterisolere loftet er lønnsomt og lurt. Når du skal etterisolere et loftsrom, er det viktig med en god og varig løsning.

På loft der det ikke er lagt gulv, kan vi blåse inn isolasjon. Vi legger den typen isolasjon du velger jevnt utover flaten til ønsket tykkelse på isolasjonslaget nås.

Hvis du allerede har gulv på loftet, fjernet vi et par bord fra midtpartiet av gulvet før vi blåser inn. Alternativt kan vi bore et hull gjennom gulvet og isolere etter samme prinsipp som i en vegg.

Uansett hvilket utgangspunkt du har, vil etterisolering med blåsemetoden sikre deg et jevnt og tett resultat.

Etterisolering av gulv

I eldre boliger, spesielt de som ble bygget frem til 1960, er det vanligvis ingen eller dårlig isolasjon i gulvet. Dette resulterer ofte i et hulrom mellom gulvet og overflaten, og over tid oppstår det luftsirkulasjon og trekk i dette rommet, noe som fører til kalde gulv.

Etterisolering med blåsemetoden vil stoppe luftsirkulasjonen og resulterer i et varmere gulv med betydelig forbedret komfort. Samtidig reduserer du energitapet, du kan beholde en jevnere temperatur i boligen og bruke mindre energi på oppvarming. Slik sparer du både penger og ressurser.

Blåseisolering kan utføres ved å bore hull enten fra oversiden eller undersiden av gulvet, eller fra utsiden av huset. Denne fleksibiliteten gjør det mulig å tilpasse metoden til din bolig.

Etterisolering av yttervegger

Frem til 1960 var det vanlig å ikke isolere veggene i boliger. I stedet ble det ofte montert papp på begge sider av ytterveggen og ettersom trevirket alltid er i bevegelse oppstår det hulrom som tillater luftsirkulasjon. Denne luftsirkulasjonen fører til betydelig energitap og resulterer i et kaldt hus.

En effektiv løsning for å forbedre isolasjonen og redusere energitapet er etterisolering av ytterveggene ved blåseisolering. Prosessen innebærer å bore hull enten fra innsiden eller utsiden av veggen, og deretter fylle hulrommet med isolasjonsgranulater før vi plugger igjen hullet.

Ved å etterisolere veggene oppnår du flere fordeler. For det første reduseres luftsirkulasjonen og dermed også energitapet. Den nye isolasjonen forhindrer at kald luft trenger inn i huset, samtidig som den holder på den produserte varmen. Dette skaper et mer behagelig inneklima og bidrar til å senke oppvarmingskostnadene.

Blåseisolering av yttervegger kan utføres fra innsiden eller utsiden av huset, avhengig av strukturen og behovene til boligen. Denne fleksibiliteten gjør det mulig å tilpasse isoleringsmetoden til den spesifikke situasjonen. Ved å velge blåseisolering kan du være trygg på at du tar et skritt mot en mer energieffektiv og komfortabel bolig.

Etterisolering skråhimling

Det kan være utfordrende å oppnå et jevnt og godt resultat i skråhimlinger. Med blåseisolering kan man derimot fylle alle hulrom, kriker og kroker, og dermed oppnå en jevn og effektiv isolasjonsdekning. Blåseisoleringen tilpasses lett til de ulike vinkler og ujevnheter som finnes i en skråhimling, og sikrer dermed at ingen områder blir utelatt.